Sådan sikrer du dig mod indbrud

Sådan sikrer du dig mod indbrud

Et indbrud er noget af det mest ubehagelige, man som husejer, kan forestille sig, skulle overgå én. Tanken om at en ubuden gæst i nattens mulm og mørke er sneget ind i dit allerhelligste, der hvor du føler dig tryggere end noget andet sted i verden, er bestemt ikke rar. Derfor forebygger mange husejere den uheldige eventualitet ved at indbrudssikre deres ejendom. Her er en liste med nye tiltag på området for indbrudssikring.

Videoovervågning

Kamera- eller videoovervågning er et af de mere kontroversielle tiltag på listen, da det også stiller spørgsmål ved forbrugerens privatlivsbetingelser. Typisk vil optage-apparatet være skjult i en pyntegenstand, for at indbrudstyven ikke skal fatte mistanke. Selv om videoovervågning ikke forhindrer indbruddet er det et nyttigt tiltag, hvis tyven skal stoppes, samt i forsikringssager. Ofte er overvågningssystemer koblet sammen med andre systemer her på listen.

Indbrudsalarm

En indbrudsalarm fungerer som en tyverialarm i en almindelig butik. Den gør både ejendommens ejer og det valgte sikkerhedsfirma opmærksomme på, at et indbrud er i gang. En indbrudsalarm vil typisk aktiveres i det at tyven trænger ind i huset ved at ødelægge enten en dør eller et vindue. En indbrudsalarm kan også have den egenskab, at den skræmmer tyven væk ved hjælp af enten lyd eller lys. I sidste ende er det det mest ønskelige scenarie for både dig og tyven.

Digital dørspion

Den digitale dørspion fungerer som et overvågningskamera, men er placeret uden på huset. Typisk ved indgangsområdet i en ringeklokke eller lignende. Dørspionen kan som regel opfange, hvis der er bevægelsesaktivitet i nærheden af hoveddøren, og vil derefter begynde at live-transmittere til ejendommens ejer. Det vil sige, at du kan se hvem, der snuser rundt ved din hoveddør, selv om du er ude at rejse, og for eksempel sende en sms til din nabo og bede dem om at skræmme den potentielle tyv væk.

Hvis du er bange for, at du er gået over gevind med antal låse, kan du også ringe og snakke med din låsesmed. De er nemme at finde nummeret på. Bor du for eksempel i Nordvestjylland kan du passende finde en låsesmed i Holstebro.

En stærkere lås

Lejlighedsejerne må ikke glemmes. Her kommer et tip specielt til jer. Anskaf en eller flere ekstra låse, der gør det sværere for tyven at bryde dørens låsemekanisme. I sidste ende er det kun én person, du vil være sikker på, kan vride din lås op: låsesmeden.